Uitslag en doorstroming 5e divisie

5 Medailles en 10 finaleplaatsen

Vorige week zondag, 16 maart was de 2e plaatsingswedstrijd voor de 5e divisie, inmiddels staan alle uitslagen online en is ook de doorstroming naar de finale bekend. Deze is op 17 mei, waarschijnlijk in Nunspeet.

Instap
Isabelle bemachtigde voor een tweede keer een 1ste plaats, erg knap Isabelle! Op alle toestellen turnde zij een 1ste plaats, met uitzondering van brug. Nu nog werken aan een stabiele koprol, dan kan je deze in de regiofinale laten zien.
Laura turnde zich naar een zesde plaats. Ook wist Laura zich te plaatsen voor de regiofinale. Op balk turnde zij de 3de score van de wedstrijd, knap Laura!.
Sabine plaatste zich ook voor de regiofinale. Sabine liet een mooie klemrol op balk zien, maar viel er helaas met een ander onderdeel van af. Op sprong scoorde zij de 4de plaats van de wedstrijd. De uitslag van deze wedstrijd staat HIER.
Pupil1
Bo turnde een goede wedstrijd. Zij nam de zilveren medaille mee naar huis. Op sprong scoorde zij de 1ste score van de wedstrijd. Ook Marit turnde een uitstekende wedstrijd. Geen vallen van balk! Brug is ten opzichte van de vorige wedstrijd erg vooruit gegaan, helaas was het net niet voldoende voor een podiumplaats. Een mooie 5de plaats was het eindresultaat.
Sofie liet zien erg sterk te zijn en netjes te werken. Op brug behaalde zij een 14.8! (een 9.6 voor de uitvoering!), in de eind uitslag werd zij 8ste. Esmee turnde zich naar een 9de plek. Het ontbreekt nog aan stabiliteit. Jammer Esmee dat het er nog niet uitkwam, want je turnt normaal een van de beste koprollen op balk.  Mila behaalde een 10de plaats. Op sprong behaalde zij een mooie 7de plaats. Iets meer concentreren in de training en er zit echt nog meer in Mila!. Dannieke besloot de koprol weg te laten uit haar oefening, jammer Dannieke dat heeft je veel punten gekost. Dannieke liet zien erg goed te kunnen kaatsen, een mooie hoge kaats bij de arabier op vloer. Dannieke werd 11de.
Nabila had niet haar wedstrijd. De borstwaartsom wilde niet in een keer lukken en de balk moest zij 2 keer verlaten door een val. Jammer Nabila, want jij kan een erg nette balkoefening laten zien! Nabila werd 18de.
Fenna turnde 2 onderdelen omdat zij nog herstelde is van een blessure. Knap hoe snel je het weer hebt opgepakt. Het turnen van de koprol op de balk kwam nog net iets te vroeg. Hopelijk kan je snel ook de andere toestellen weer oppakken.  Bo, Marit en Sofie hebben zich voor de regiofinale geplaatst! De uitslag van deze wedstrijd staat HIER.

Pupil2

Lynn turnde zich voor een tweede keer naar de 1ste plaats. Met name de vloeroefening vond ik eruit spatten, geen extra stapjes en alles erg strak uitgevoerd.
Lieke turnde zich naar een nette 13de plek. Lieke is goed vooruit gegaan op sprong, maar ook op balk laat zij nu een handstandoverslag als afsprong zien. Chiara eindigde achter Lieke op een 14de plek.
Chiara is erg sterk op sprong. Zij turnde hier de 4de score van de wedstrijd. Ook op brug deed Chiara het goed, namelijk een 8ste plaats.
Lynn plaatste zich voor de regiofinale. De uitslag van de wedstrijd staat HIER
Jeugd1
Yara stond aanvankelijk niet op het podium, maar naar herberekening bleek dat zij derde is geworden!. Met name op sprong liet Yara zien vooruitgang te hebben gemaakt. Ook op brug liet zij een moeilijkere afsprong zien, namelijk salto achter over af. Yara wist zich ook te plaatsen voor de regiofinale.
Sarah had pech op sprong. Door een weigering van haar tweede sprong scoorde zij een 0 score. Op brug liet Sarah zien dat zij vooruit is gegaan, zij turnde een salto achterover als afsprong. Sarah werd 16de. De medaille van Yara wordt opgestuurd, maar er is dus geen podiumfoto .Hier staat de uitslag van deze wedstrijd.
Jeugd2
Sarah werd ook voor een tweede maal eerste, goed Sarah! Sarah heeft hard gewerkt aan de radslag op balk. Tot het einde aan heeft zij getwijfeld of zij deze zou turnen. Sarah besloot voor safe te gaan en turnde in haar balkoefening een handstand, wat dus goed heeft uitgepakt. Sarah heeft zich voor de regiofinale geplaatst.
Dewi werd 10de. Op balk had zij veel pech. De radslag wilde niet lukken en tot overmaat van ramp vergat zij ook een onderdeel. Echt jammer Dewi want je hebt er zo hard voor gewerkt! Maar je hebt je geplaatst voor de regiofinale, dus … revanche!
Romee is herstellende van een enkelblessure. De wedstrijd kwam net te vroeg. Op vloer wilde daarom de arabier flikflak niet lukken. Ondanks de enkelblessure toch de 4de score op sprong van de wedstrijd geturnd.
Myrthe weigerde haar eerste sprong op de pegasus. Helaas een 0 score. Jammer Myrthe, want de overslag hierna was prachtig. Op brug liet zij een nette oefening zien, hiermee scoorde zij het 4de punt van haar wedstrijd.
De uitslag van de wedstrijd staat HIER

De volledige lijst van de doorstroming staat HIER.

0 Comentarios