Uitslag en verslag 3e plaatsingswedstrijd 4e divisie



2x goud en 2x zilver voor Elistha

Eindelijk staan de uitslagen van de wedstrijd van vorige week zaterdag online.
Bij de instappers ging Anna met goud naar huis, bij de pupillen1 was er goud voor Aisha en zilver voor Lonneke en bij de senioren haalde Daphne zilver.

Zaterdag 15 maart was een extra spannende dag voor de turnsters van Elistha. Het was de derde en laatste plaatsingswedstrijd van de 4e divisie. Alleen de dames die bij de beste turnsters behoorden konden doorstromen naar de finale! Helaas was het een chaotische dag en werden er de nodige fouten gemaakt bij het invullen van de scores. De jeugd 1 meiden kregen zelfs helemaal geen uitslag. Doorstromingen worden dus later bekend gemaakt.

In wedstrijd 1 waren de instappers Lieke, Anna en Fien aan de beurt. Zij begonnen op balk. Dit is altijd het moeilijkste onderdeel. Gelukkig ging het bij Lieke en Anna met gemak. Zij vielen allebei niet van de balk en turnden een nette oefening. Fien was niet zo zenuwachtig als bij de vorige wedstrijd, waardoor zij een stuk stabieler, zonder al te veel wiebels turnde. Helaas viel ze eraf met de moeilijke klemrol. Toen door naar vloer. Hier deden de meiden allemaal een nette oefening. Iedereen was mooi op de muziek klaar, hoewel het tellen soms nog best lastig bleef voor Anna en Fien. Alle meiden turnden een nette overslag tot stand. Goed gedaan! Het leverde zelfs een 2e en 3e plek op voor Lieke en Anna. Daarna kwam sprong. Dit verliep zonder problemen. Anna behaalde hier een 2e plaats. Brug ging bij Anna en Fien ook erg netjes. Helaas draaide Lieke door naar een tweede buikdraai en kon ze zich niet meer om de brug duikelen. Einduitslag: Anna 1e! Lieke 9e en Fien een 15e plaats.

De pupillen 2 en jeugd 1 meiden gingen in wedstrijd 2 aan de slag. De dames begonnen op brug. Jill, Lotte en Noek maakten hierbij geen fouten en deden een nette oefening. In de andere baan viel Nienke helaas van de brug met het ophurken. Ze deed wel helemaal alleen een salto zonder tussenzwaai! Sanne koos ervoor om geen zolendraai te doen, hierdoor verliep haar oefening zonder foutjes. Iricia maakte een mooie hoge opzwaai en turnde dit keer een minnetje door af te spreiden. Nu hard oefenen om weer de salto te gaan doen voor de toestelkampioenschappen in mei. Door naar de balk waar Lotte een stabiele oefening turnde zonder al te veel wiebels. Jills oefening was prachtig. Helaas moest zij de mat toucheren bij de salto af. De balk stond ook wel erg laag deze wedstrijd. Noek viel van de balk bij de lastige radslag. De rest van de oefening was zoals ze hem altijd netjes turnt. Iricia had stukken minder geluk bij haar oefening. Zij viel maar liefst 3x van de balk bij de sprongetjes. De moeilijke radslag en een mooie handstand lukte daarentegen wel met gemak. Dat was dus pech voor haar! Sanne deed een hele mooie oefening zonder vallen! Dit werd beloond met een 3e plek. Nienke viel helaas nogmaals. Deze keer ging ze van de balk met een koprol. Gelukkig maakte ze verder weinig fouten. Op naar vloer. De meiden kunnen hun oefeningen inmiddels dromen. Hier werden dan ook geen fouten gemaakt. Iricia sprong heel knap de arabier flikflak gewoon door hoewel ze eigenlijk niet zo goed durfde met haar polsblessure. Bij de sprong wat stappen bij de landing bij de meiden. Het is altijd lastig om meteen stil te staan na een overslag. Nienke wist hier een 2e plaats te bemachtigen. Iricia had in de trainingen al een aantal weken geen overslag meer gesprongen. Ook op de wedstrijd durfde zij hem niet te maken. Dit was erg vervelend voor haar, maar we gaan hem gewoon extra oefenen hoor! Komt goed! Noek werd bij de puppillen uiteindelijk 5e. Gevolgd door Jill met een mooie 6e plaats en Lotte die 14e werd. Bij de jeugd werd Sanne 5e, Nienke 12e en Iricia 15e.

Op de helft alweer bij wedstrijd 3. In baan 1 kwamen Anna, Aïsha, Danee, Diede en Lonneke uit in pupil 1 D1. In de andere baan gingen junioren Carmen, Demi en Isa van start. Carmen maakte een slecht begin door, al voor de wedstrijd begonnen was, haar teen te stoten. In de kleedkamers lagen blijkbaar net iets te hoge drempels waaraan pechvogels zoals Carmen zich stoten. Alle dames startten op vloer. Hier werd netjes geturnd door iedereen. Demi deed voor het eerst haar nieuwe oefening. Ze maakte zich hier nogal zorgen over, maar het ging hartstikke goed. Carmen moest door haar inmiddels dikke blauw/rode teen haar pirouette ineens op haar andere voet draaien en ook aanlopen bleek lastig. Ondanks dit turnde zij zich alsnog naar een goede score. Isa turnde een nette oefening. Dit leverde haar ook een hoge plaats op op de vloer. De pupillen starten met nette oefeningen op de vloer. Lonneke en Aïsha werden 2e en 3e op dit onderdeel. Door naar sprong. De dames uit pupil in moesten hier een overslag en mooie hoge salto laten zien. Ondanks de flinke vallen bij het inturnen werd Aïsha 1e op dit onderdeel. Diede werd erg netjes 3e. De junioren lieten alledrie twee overslagen zien. Dit ging prima, behalve bij pechvogel Carmen die ook nog eens haar knie bij de tweede sprongen blesseerde. Volgend jaar maar oefenen op leuke moeilijkere sprongen om de D-scores wat op te krikken! Toen naar de brug. Voor de junioren blijft kippen lastig. Vooral wanneer liggers te laag stonden of de kip helaas net nog niet allebei onder de knie hebben. Demi had een prachtige oefening. Helaas zijn door de veranderingen in de oefenstof haar verschillende kippen niet meer verschillend. Oefenen op kip op de lage ligger dus. Bij de jongere dames is het ophurken het grootste risico tijdens de oefeningen. Danee viel er hiermee helaas vanaf. De rest van de meiden lieten zien de oefeningen goed te beheersen: Anna werd 1e, gevolgd door Lonneke 2e, Aïsha 3e en Diede 4e op dit onderdeel. Laatste onderdeel was de balk. Bij de pupillen turnden Aïsha, Lonneke en Anna ook hier een uitstekende oefening. Zij werden 1e, 3e en 4e op dit onderdeel. Het uitstekende turnen van deze meiden werd beloond met de mooiste twee podiumplekken: een gouden medaille voor Aïsha en een zilveren voor Lonneke. Anna greep er helaas net naast en werd 4e. Danee vergat helaas haar handstand. Dit leverde haar veel strafpunten op. Zij werd uiteindelijk 6e. Diede viel helaas van de balk met ophurken en de koprol. Uiteindelijk werd zij toch nog 7e plek door het goede turnen op de overige onderdelen. Isa turnde bij de junioren een perfecte balkoefening. Zij werd maar liefst 1e op dit onderdeel! Zij werd 23e in totaal bij de junioren. Carmen had inmiddels erg last van haar blessures. Zij viel helaas van de balk met de radslag en losse rol. Zij werd uiteindelijk 27e. Demi viel eraf bij de radslag. Verder zette zij een nette oefening neer. Haar totaalscore leverde haar een 13e plek op.

In wedstrijd 4 lieten Megan, Stefanie, Alysha en Eva (alleen op brug en balk) hun beste turnkunsten zien. Zij begonnen op sprong. Megan liet een nette overslag en een bijna helemaal ingedraaide overslag met halve draai zien. Zij haalde hiermee een 3e plaats op dit onderdeel. Stefanie sprong een overslag en half in/half uit. Tezamen leverde dit een 4e plek op bij sprong. Volgende keer 2x een half in/half uit springen Stefanie. De jury gaf je hier maar liefst een 12,40 voor! Maar 0,6 punten aftrek. Hiermee zou je anders dik 1e op dit onderdeel zijn. Alysha was in de trainingen aan het oefenen voor een nog moeilijkere sprong: half in/heel uit. Tijdens het inspringen lukte het steeds net niet, toch nam zij het risico hem wel te springen. Helaas sprong ze zo hard dat ze er de mat mee afvloog. Nog maar extra op oefenen Alysha, zodat er meer beheersing in komt. Door naar brug. Hier was te zien dat alle dames goed vooruit zijn gegaan op dit onderdeel. Iedereen beheerst inmiddels een kip en een goede hoge opzwaai op de brug! Megan viel helaas met het ophurken, dat was jammer. Alysha nam nog een risico door salto half af te springen. Dit was een groot succes! Met een huizenhoge salto half af stond zij mooi stil bij de landing, goed gedaan! Zij werd 2e op dit onderdeel. Stefanie liet een nette oefening zien die haar een 5e plaats opleverde. Bij Eva was het kippen het spannendst. Dit lukt namelijk nog niet elke keer. Gelukkig helpt wedstrijdspanning bij de meeste dames goed, tijdens de wedstrijd zat ze erop. Door naar de smalle balk. Niemand viel er vanaf, dat is altijd al een knappe prestatie. Eva liet zien goed te zijn vooruit gegaan dit jaar ondanks haar blessures. Zij turnde een mooie radslag en werd zelfs 6e op dit onderdeel. Alysha had een kleine wiebel naar de radslag, verder turnde zij een goede oefening. Nu op sprongetjes oefenen Alys, dat scheelt punten! Megan doet een lastige handstanddoorrol in haar oefening. Dit lukte ook deze keer niet helemaal, maar ze herpakte zich goed en maakte er een nette handstand van. Zij werd 4e op dit onderdeel. Stefanie maakte het spannend door bijna van de balk te vallen na het ophurken. Gelukkig bleef zij staan en maakte ze haar oefening zonder vallen af. Laatste onderdeel was vloer. Dat is geen probleem voor de meiden. Alysha deed voor het eerst haar nieuwe oefening en een arabier flikflak salto. Dit ging erg goed, ze werd 4e op de vloer. Stefanie deed een super oefening: heel netjes en beheerst turnde zij een 2e plek op dit onderdeel. Megan raakte helaas in de war tijdens de oefening. Gelukkig vergat ze alleen de pasjes en liet ze wel alle eisen zien. De dames vielen helaas net naast de medailles. Stefanie werd 4e, Alysha 5e en Megan 7e.

In de laatste wedstrijd bleef er nog maar 1 Elistha meisje over. Alleen Daphne kwam uit voor de senioren. Zij deed dit in revanche op de vorige wedstrijd uitstekend! Op balk liet zij een super strakke oefening zien. Geen wiebels, geen aarzelingen: hoppa een 2e plek. Vloer ging ook met gemak. Mooie sprongen en goede landingen naar de series: weer een 2e plek. Bij sprong kwam ze helaas niet goed uit in haar aanloop voor de overslag. Half in/half uit lukte gelukkig wel goed. Op brug bleek net als bij Demi dat 2 kippen aan de hoge ligger geen verschillende kippen meer zijn. Hierdoor miste Daphne punten. Daphne kreeg tijdens de wedstrijd vanwege een fout een bronzen medaille. De verdiende zilveren wordt nog nagestuurd!

De volledige uitslag staat HIER

0 Comentarios