Toestelkampioenschappen

Afgelopen zondag waren de toestelkampioenschappen voor de vierde en derde divisie. Wat een fantastische dag dames, wat hebben jullie het goed gedaan!!

In de eerste wedstrijd waren Isa, Demi en Amber aan de beurt. Amber werd heel verdienstelijk derde op sprong. Isa viel hier net buiten de prijzen met een mooie vijfde plaats. Demi turnde haar brugoefening net zo netjes als tijdens de trainingen, maar ook zij werd helaas net vijfde. Volgend seizoen kip-halve draai erin en je hebt een super oefening Demi! Isa turnde allebei haar kippen, fantastisch Isa. Hard voor getraind, fijn dat het eindelijk lukte!! Amber had haar dag niet op balk, maar Isa behaalde hier een mooie tweede plaats zonder vallen. Vloer is niet echt het onderdeel van de Elistha meiden, hier vielen dus helaas dan ook geen medailles. Hier staan hun uitslagen.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Nienke, Sanne, Iricia en Alysha, Megan en Eva. In deze wedstrijd regende het medailles voor Elistha. Voor Nienke, Sanne en Iricia was dit de eerste wedstrijd met oefeningen in de keuze oefenstof. Allemaal heel goed gedaan meiden!! Nienke sprong twee hele mooie overslagen en werd hier eerste. Ook Sanne liet twee mooie overslagen zien en haalde hier vlak achter Nienke een tweede plek. Nog iets meer afduwen Sanne en dan zijn je sprongen nog mooier! Iricia sprong sinds een lange tijd eindelijk weer over de Pegasus heen en liet tijdens het inturnen een paar prima overslagen zien. Helaas weigerde zij haar tweede sprong tijdens de wedstrijd, wat haar een 0,0 bezorgde. Ik vind het super knap dat je weer gesprongen hebt Iricia, houd dit vast en dan komt het volgend seizoen helemaal goed! Op brug werd Sanne met een mooie oefening eerste en Nienke veroverde op balk de gouden medaille. Op vloer allemaal de oefening onthouden, knap hoor. Sanne was iets te vroeg klaar, maar sloot haar oefening prima af en werd hier eerste. Iricia werd net tweede, ik had je de gouden medaille gegund Iricia! Je turnde je oefening met een prachtige uitstraling, heel mooi om te zien. Nienke turnde haar arabier-salto, goed gedaan.
Bij de jeugd 2 sleepte Alysha een gouden medaille binnen op sprong, super gedaan. Ook op brug veroverde Alysha een medaille, dit keer een zilveren. Mooie oefening Alysha, met zelfs je saltohalf af. Super!! Megan turnt tijdens vrijwel alle trainingen en tijdens het inturnen een mooie zolendraai, maar tijdens de wedstrijd viel ze er helaas vanaf. Zonde Megan, ik had het je echt gegund! Eva's kip lukte, wat haar een mooie vierde plaats opleverde. Op vloer dan toch ook een bronzen medaille voor Megan, super. Megan liet bij haar arabier-flikflak-salto een torenhoge salto zien. Mooi hoor Megan! Alysha behaalde op balk haar derde medaille, een mooie bronzen dit keer. Hier staat de volledige uitslag bij de jeugd.

In de derde wedstrijd waren Joanne en Suzanne aan de beurt. Joanne zat niet lekker in de wedstrijd en presteerde ver onder haar niveau. Zonde Joanne, je bent één van onze betere turnsters! Helaas komt het er op de wedstrijden niet uit. Knopje in je hoofd even omzetten en knallen. Komende trainingen hard gaan werken en dan gaan we ervoor zorgen dat je er volgend seizoen weer staat! Suzanne liet op vloer en balk een prima oefening zien, maar kon in dit grote en sterke deelnemersveld helaas niet meer binnenslepen dan een negende plek op deze beide onderdelen. Nu lekker veel nieuwe elementjes gaan turnen Suzanne. Dan kunnen brug en sprong ook omhoog en wellicht valt er op vloer en balk dan ook meer te behalen! Klik hier voor hun uitslagen.

De vierde en laatste wedstrijd was het de beurt aan Daphne en Kaylee. Voor Kaylee was dit haar eerste wedstrijd nadat ze er een paar jaar uit was geweest en de zenuwen waren flink aanwezig. Je zette je hier echter prima overheen en turnde een paar mooie oefeningen. Op sprong helaas net een gedeelde vijfde plek met Daphne. Jammer, die medailles waren haalbaar geweest voor jullie met jullie mooie sprongen! In een deelnemersveld van 23 turnsters is een vijfde plek echter ook erg netjes. Daphne probeerde op brug heel stoer haar wippertje kip, die helaas mislukte. Goed geprobeerd hoor Daphne, hij zit er aan te komen! Op balk liet Kaylee een mooie oefening zien met heel veel uitstraling en een boogje achterover en een losse rol zonder vallen. Zij werd hier 1e van de 25. Super Kaylee. Daphne werd heel netjes 9e. Op vloer werden Daphne en Kaylee respectievelijk 5e en 7e, wederom in een net zo groot deelnemersveld. Heel knap dames, jullie hebben laten zien dat jullie hier thuis horen! Hier staan hun uitslagen.

Al met al in totaal 11 medailles voor Elistha en veel mooie individuele prestaties. Ik ben trots op jullie allemaal dames, een mooie afsluiting van het seizoen!


0 Comentarios