Negen medailles bij eerste wedstrijd 4e divisie

Goud voor Noek, Lieke en Lonneke
Zilver voor Femke, Megan en Aicha
Brons voor Jill, Lucca en Kaylee

Afgelopen zaterdag was de eerste plaatsingswedstrijd in de 4e divisie. Elistha nam deel met 29 meisjes en ging met maar liefst 9 medailles naar huis.

Hier staan de uitslagen van de categorie instap, pupil1, pupil2, Jeugd1, Jeugd2, junior, senior 1e wedstrijd en senior 2e wedstrijd.

Verslag van Nicky:
Dames, wat een fijne wedstrijddag weer! Mooie resultaten behaald en mooie doelen kunnen maken om weer mee aan de slag te gaan.

In wedstrijd 1 stond Lucca bij de jeugdmeiden op het podium. Lucca heeft op alle toestellen netjes gewerkt en turnde een stabiele wedstrijd. Een flikflakje op balk erbij en een kipje op brug en wie weet sta je de volgende keer nog hoger! Sanne had helaas haar dag niet. Op vloer je oefening een beetje kwijt, maar dit heb je perfect opgelost hoor, je bent gewoon doorgegaan en was hier zelfs 3e. Knap! Volgende wedstrijd kom jij er wel Sanne. Iricia turnde ook stabiel, maar moet nog net wat meer uitdagingen aanpakken en mooi en op een rustig tempo haar oefeningen laten zien.

Brons voor Lucca
In wedstrijd 2 waren de junioren aan de beurt. Megan werd hier 2e in een aardig groot deelnemersveld, wauw! Tweede op balk en brug en vierde op sprong. Op vloer minder gescoord, dus hier gaan we nog even aan werken. Stefanie werd heel netjes 5e. Super Stefanie, je turnde mooi en stabiel. Op sprong de hoogste score, maar op brug is er nog werk aan de winkel. Ook Alysha liet mooie dingen zien. Helaas wat pech met een val op balk en op vloer met je overslag-salto half. Ook op sprong zat het niet mee en gingen je overslagen-heel niet zoals je die normaal op de training doet. Lekker door blijven trainen en volgende keer meer geluk!

Zilver voor Megan
In wedstrijd 4 en 5 mochten de senioren hun kunsten laten zien. Kaylee werd hier 3e in ook al een aardig groot deelnemersveld. Een 1e plek op balk en vloer en op sprong 4e. Flink op brug blijven trainen Kaylee, hier liggen jouw verbeterpunten! Daphne werd in haar wedstrijd heel netjes 4e, met maar 0,2 punten verschil met de nummer 1! Een mooie stabiele wedstrijd Daphne, met een mooie 1e plek op vloer. Ga zo door. Isa en Demi turnden beiden boven verwachting goed. Ontzettend goed gedaan dames, jullie mogen trots zijn op je 8e en 9e plek. Isa zelfs een 2e score op vloer, goed hoor. Beiden blijven werken aan jullie doelen, en houd dit niveau vast! Tasha kon tot haar verdriet helaas nog geen brug turnen door haar nekblessure, maar je had wel de derde score op vloer en je liet ook een mooie balkoefening zien. Knap hoe jij je na je blessure herpakt hebt en nu weer rustig aan het opbouwen bent. Gewoon zo door blijven gaan, dan kun jij op de volgende wedstrijd ook gewoon 4 toestellen turnen
Brons voor Kaylee
Verslag van Nicole:
Afgelopen zaterdag turnden de dames de eerste regio wedstrijd van het seizoen, en wat fijn dat we eerder ervaring op konden doen tijdens het oefenwedstrijdje en de clubteams.
Femke mocht het spits afbijten deze dag. Femke turnde een stabiele wedstrijd. Op balk nam zij geen risico en turnde langzaam en een klemrol i.p.v. een koprol. Dat leverde haar een balkoefening op zonder vallen. Op vloer ging Femke wat sneller dan de muziek, maar dat mocht de pret niet drukken want Femke werd tweede!.
Zilver voor Femke
De tweede wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 2. Diede scoorde op sprong het hoogste punt. Zij liet een mooie streksalto en overslag zien. Op balk wilde het minder goed lukken, een val met de koprol en de afsprong. Diede werd achtste. Danee turnde een goede wedstrijd. Op vloer liet zij een oefening zien met mooie doorgestrekte benen en hoog op haar tenen (2de score). Op balk moest zij 1 val incasseren met de fouété draai. Danee werd zesde. Anna behaalde de hoogste score op brug (14.400). Balk verliep wiebelig, en jammer genoeg viel zij met de radslag. Anna werd vierde. Aisha draaide een goede wedstrijd. Op balk ging zij als een speer (2de score). Aisha pakte de zilveren medaille!. Lonneke draaide een goede wedstrijd. Geen vallen op balk en zij liet ook een mooie brug en vloeroefening zien. Op het toestel sprong heeft Lonneke ook voorruitgang geboekt. Lonneke nam het goud mee naar huis!.
Goud voor Lonneke en zilver voor Aicha
In de derde wedstrijd turnden de pupillen1. Iris liet op balk een hele mooie handstand zien. Op sprong was het nog even spannend of de overslag wilde lukken, maar Iris liet een goede overslag zien. Iris werd twaalfde. Fien liet op balk zien dat zij de zenuwen beter onder controle had dan voorgaande wedstrijden. Fien turnde een mooie radslag tot stand. Fien werd tiende. Isabelle turnde vorig jaar nog 5de divisie. Wat ben je voorruit gegaan Isabelle, en wat ben je fanatiek!. Op sprong scoorde jij de hoogste score. Op balk  was je gehaast en turnde je minder goed dan in de trainingen. Isabelle werd zesde. Lieke gaat als een speer voorruit dit seizoen. Zij scoorde op alle toestellen de eerste plaats, met uitzondering van balk (2 vallen). Lieke nam de gouden medaille mee naar huis.
Goud voor Lieke
In de laatste wedstrijd turnden de jeugd1 meisjes. Lynn turnde een goede wedstrijd. Op sprong heeft zij laten zien dat zij met hulp een overslag kan turnen. De volgende stap is in zicht, een overslag zonder hulp. Lynn  werd dertiende. Lotte turnde een prachtige oefening op vloer met twee mooie flikflakken (1ste score). Op brug wilde het ophurken niet lukken, jammer. Lotte werd achtste. Jill draaide een stabiele wedstrijd. Met het inturnen had zij even moeite met de arabier flikflak. Hier was tijdens de wedstrijd niets meer van te merken. Op balk en vloer werd zij beide derde. Jill nam de bronzen medaille mee naar huis!. Noek is een allround turnster, en dat liet zij zien. Op sprong en balk scoorde zij de eerste score. Noek pakte het goud bij de jeugd 1 turnsters!.
Goud voor Noek en brons voor Jill
Iedereen gefeliciteerd met afgelopen zaterdag, jullie hebben het heel goed gedaan! Ik ben trots op jullie!

0 Comentarios