6 medailles voor Elistha

Goud voor Nabila
Zilver voor Yara, Mila en Sarah
Brons voor Laura en Danieke


Vandaag was de eerste plaatsingswedstrijd in de 5e divisie. Voor Elistha waren en 6 medailles.
Verslag van Jeanne volgt zodra ze de uitslagen heeft bekeken.
Uitslag jeugd1
Uitslag jeugd2
Uitslag junior
Uitslag pupil1 en pupil2

In de eerste wedstrijd was het aan Yara en Sarah om te laten zien waar zij voor getraind hebben. De eerste wedstrijd in de keuzeoefenstof, best spannend! Sarah sprong helaas geen overslag over de pegasus, waardoor zij hier haar punten misliep. Wel een 3e plek op brug, 5e op balk en 2e op vloer; knap hoor Sarah. Volgende wedstrijd een overslag erbij en je presteert prima. Ga ervoor hè Sarah, even dat knopje omzetten en gewoon springen!! Yara sleepte vandaag een zilveren medaille binnen, super goed gedaan. Je turnt ontzettend strak en netjes Yara, mooi om te zien. Zelfs een 1e plek op zowel brug als balk. Blijf zo doorgaan en ga daarnaast hard werken aan je nieuwe elementjes en het uitbreiden van je oefeningen (radslag op balk, overslag met plank en radslag-flikflak op vloer).

Zilver voor Yara

Sarah en Yara
voor hun wedstrijd
In wedstrijd 3 mochten Chiara en Lieke de spits afbijten voor de grote groep meisjes van de C-selectie. Chiara liet met een nette 4e plaats zien dat ze een supergoede turnster is op brug (3e op brug!) en dat sprong een eitje is. Nu alleen nog zorgen dat je netjes op je voeten landt bij de flikflak op vloer, en dan sleep ook jij de volgende keer die medaille mee naar huis Chiara!  Lieke liet zien dat ze supernetjes kan werken, maar gaat de volgende wedstrijd even laten zien dat ook zij supernetjes over de kast op sprong heen kan vliegen. Met als eindresultaat een 7e plaats mag je best trots op jezelf zijn, Lieke!

In de laatste wedstrijd was de grootste groep van Elistha aan de beurt: De pupillen-2 dames van de 5e divisie. Ondanks een klein tegenvaller (een superlage balk) heeft iedereen toch een nette wedstrijd weten te turnen! Er is hoog in de top 3 gescoord op alle toestellen deze wedstrijd, met als eindresultaat een bijna vol Elistha podium! Heel goed gedaan meiden. Nabila was de topscoorster van de dag en heeft met maar liefst een 1e plaats op brug EN op vloer dus ook terecht een gouden medaille gewonnen. Wauw! Mila scoorde ook hoge cijfers en is als enige niet van de balk af gevallen, met als resultaat een 1e score op balk en een zilveren medaille! Dannieke was iets minder tevreden over zichzelf door een val op balk en een dubbele buikdraai op brug, maar heeft desondanks toch een mooie bronzen medaille in ontvangst mogen nemen. Marit heeft een supermooie 2e score op sprong en een 3e score op brug weten te veroveren. De komende trainingen gaan we hard aan jouw vloeroefening werken om jouw totaalscore op de volgende wedstrijd ook wat op te krikken! Maar ook met een nette 5e plaats mag je best tevreden over jezelf zijn.
Fenna heeft met een 7e plaats laten zien dat ze op alle toestellen netjes kan turnen. Helaas was het geluk afgelopen zondag niet aan jouw zijde en viel je best wel vaak van de balk af. De komende trainingen gaan we hard aan de technische kant van het turnen werken, zodat wij jou de volgende keer netjes en stabiel ook in de bovenste helft van de scorelijst kunnen vinden!
Sofie is met een 8e plaats vlak achter Fenna geeindigd. Ook zij had niet haar beste dag op balk en op brug hebben we last minute besloten om voor de zekerheid het ophurken toch maar achterwege te laten. We gaan er natuurlijk de volgende wedstrijd voor zorgen dat je deze wel kunt laten zien! Verder heb je een supernette vloeroefening laten zien, je hebt zelfs de 2e score op dit onderdeel!
Als laatste is ook Bo ook enkele keren van de balk gevallen. Jammer Bo, tijdens de trainingen ben je altijd zo netjes op balk! Wel heb je laten zien dat jij een echt sprong-meisje bent, met een 3e score op dit onderdeel. Ook je vloeroefening verliep niet helemaal zoals je had gewild. Ook wij gaan hard aan de slag om je scores op voornamelijk balk en vloer eens flink op te krikken, zodat jij misschien de volgende keer ook wel een medaille mee naar huis kan nemen. Ik weet zeker dat het in je zit!

Goud voor Nabila, zilver voor Mila en brons voor Danieke

Ook in de vierde wedstrijd waren Romee, Sarah, Myrthe en Dewi aan de beurt. Wat ben ik onder de indruk van jullie meiden! Jullie zijn allemaal stuk voor stuk ontzettend vooruit gegaan en zijn na de clubteams nog steeds blijven werken aan een mooie houding en een goede uitstraling. Houd dit vast hè, jullie zien wat het oplevert; in een deelnemersveld van 19 meiden hebben jullie super gescoord! Sarah werd ondanks twee vallen op balk nog steeds heel netjes 2e, super. Hierbij eerste op sprong en tweede op vloer, mooi! Romee viel net buiten de prijzen en werd vierde vandaag. Jammer Romee, ik had je die bronzen medaille gegund! Een prima overslag op sprong, een kip op brug en zelfs een tweede plek op balk. Knap gedaan hoor, je bent op balk echt al een stuk mooier gaan turnen! Myrthe werd heel netjes 5e. Hopen dat je eindelijk van je klachten aan je enkel afkomt, dan kun je ook gaan knallen op sprong. Twee betere overslagen erbij en een podiumplek is wellicht binnen handbereik Myrthe; op alle andere toestellen scoor je in de top. Dewi werd door een val op balk 10e, maar je was 3e op brug en 5e op vloer. Ook prima gedaan! Houd dit vast en ook jij gaan werken aan mooie overslagen, hier blijven de punten nu liggen.
Voor nu ben ik zeer tevreden met dit resultaat, en we blijven hard verder trainen. Op naar de volgende wedstrijd! :)

Zilver voor Sarah K.

Romee, Dewi, Myrthe en Sarah K.
gaan naar brug

Tenslotte, ook in de vierde wedstrijd waren Laura, Sabine, Lise en Audry aan de beurt. Laura turnde een stabiele wedstrijd met nette oefeningen. Dit leverde heel knap een bronzen medaille op, goed gedaan! Sabine turnde heel netjes. Op balk turnde je een nette oefening met weinig wiebels en mooie rechte benen, wauw wat ben jij vooruit gegaan. Audry is een tijdje er tussenuit geweest door een operatie aan haar arm, hierdoor kan ze hem nog steeds niet helemaal strekken. Ik heb er bewondering voor hoe jij in zo’n relatief korte tijd toch al je oefeningen weer kan turnen. Zelfs je borstwaartsom, die op de trainingen moeilijk gaat, lukte. Jammer dat je daarna bij de buikdraai een iets te hoge opzwaai had waardoor je te veel vaart had en viel. Ik weet dat je het kan, dus de volgende keer komt ook dat helemaal goed. Voor Lise was het haar eerste echte wedstrijd, wat wel wat extra zenuwen opleverde. Ze had echter een hele mooie handstand op balk en een nette borstwaartsom op brug. De volgende keer kennen jullie deoefeningen beter en dan heb ik er alle vertrouwen in. Jullie hebben het stuk voor stuk hartstikke goed gedaan, jullie zijn toppers!
Brons voor Laura

0 Comentarios