Uitslag tweede plaatsingswedstrijd 5e divisie

Goud voor Sabine
Zilver voor Sofie en Yara

(overige verslagen en foto's worden aan dit bericht toegevoegd, zodra de doorstroming bekend is, zal ik hierover een nieuw bericht maken)

Afgelopen zondag was de tweede plaatsingswedstrijd in de 5e divisie.

In de eerste wedstrijd waren Sarah en Yara aan de beurt. De meiden mochten vandaag op sprong beginnen en Yara liet (met gemak) twee nette overslagen zien. Sarah had moeite met de overslag tijdens het inturnen maar liet alle trainers, turnsters en zelfs de jury  met verbaasde blikken achter toen ze uiteindelijk gewoon twee mooie overslagen maakte. Ja Sarah, het is je echt gelukt! Houd dit gevoel nu vast bij de trainingen. Door naar brug. Bij Yara wilde de zolendraai niet goed lukken tijdens het inturnen en hebben we besloten deze even uit de oefening te laten. Het had natuurlijk gekund dat de zolendraai tijdens de wedstrijdoefening wel was gelukt, maar door deze veilige keuze had Yara wel de hoogste score op brug te pakken. Ook Sarah koos voor de veilige optie en turnde een mooie salto af en dat leverde haar de derde score op bij brug! Balk leverde bij beide meiden weinig problemen op en het leverde Yara wederom de hoogste score op bij balk. Op vloer is voor Sarah en Yara dan nog wel winst te behalen op de uitvoering van de oefening.
Yara is wederom weer netjes 2e geworden en Sarah eindigde net naast het podium met een vierde plek. Goed gedaan dames! De uitslag van deze wedstrijd staat HIER.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan de jeugd1-meisjes. Chiara en Lieke begonnen op balk.
Tijdens het inturnen ging alles een beetje mis bij de twee dames maar toen ze moesten beginnen lieten ze het uiterste van zichzelf zien. Beide een nette oefening en scoorde allebei 11.800. Daarna gingen ze door naar vloer. Chiara starte met een super arabier flik-flak met landing! Super meid, ga zo door! Lieke kwam erna. Tijdens het inturnen gaf ik als tip mee dat ze haar knieën en tenen moest strekken (wat ze een paar keer vergat.) Toen Lieke aan de beurt was nam zij mijn tip mee en turnde een super nette oefening! Hierna gingen ze naar sprong en kwamen ze in een rare situatie. Lieke hogere punten dan Chiara? Dit hadden zij van elkaar niet verwacht en stonden versteld. Lieke 12.650 en Chiara 12.600. Het laatste onderdeel op brug. Ze hebben netjes hun oefening gedaan op brug. Chiara iets hoger geëindigd dan Lieke, maar Chiara had een salto af.
Lieke is 11e geworden en Chiara 12e, maar jullie hebben het super gedaan dames!De uitslag van deze wedstrijd staat HIER.


In de vierde ronde kleurde de wedstrijdvloer paars met zowel onze pupillen 1, pupillen 2 en junioren.

In de 4e wedstrijd waren de pupillen 2 aan de beurt. Bo, Dannieke, Fenna, Marit, Nabila en Sofie begonnen op brug. Helaas wat extra tussen zwaaitjes waardoor de dames veel aftrek kregen maar voor de rest goed hun best gedaan. Daarna gingen ze naar balk. Het inturnen ging prima maar toen de wedstrijd begon zijn er helaas wat meiden van de balk gevallen. Daarna bij het onderdeel vloer: allemaal netjes geturnt en hiervoor kregen jullie allemaal hoge punten voor. Super dames! Bij het onderdeel sprong hebben jullie mooie overslagen laten zien en zijn de punten tussen de 12.000 en 13.175. Bo en Dannieke staken hier boven uit.
Voor alle dames: ik ben trots op jullie, erg goed jullie best gedaan! Er was goud voor Sabine bij pupil1 en zilver voor Sofie bij pupil2. De uitslag van de Pupillen 1&2 staat HIER.

Sarah heeft een stabiele wedstrijd geturnd met een mooie en zeer terechte 2e plek op brug en een 3e score op vloer. Jammer van je val op balk Sarah, maar ten opzichte van de vorige wedstrijd ben je er al 1 val minder op vooruitgegaan! Met een puntentotaal van 44,35 mis je net een half puntje om het podium te eindigen. Jammer! Maar alsnog mag je supertrots zijn op jouw behaalde resultaten.
Dewi turnde vergeleken met voorgaande wedstrijd ook een stabiele wedstrijd. Volgens de cijfers is jouw overslag er zelfs bijna een heel punt op vooruit gegaan, wauw! Met een 11e plaats op de ranglijst ben je netjes in de middenmooit geëindigd.
Myrthe kampte deze wedstrijd nog steeds met enkele blessures waardoor sprong er nog steeds niet lekker in zat. Balen Myrthe! Verder heb je op balk als enige van onze junior-meiden een oefening geturnd zonder val, goed gedaan! Myrthe is uiteindelijk op de 10e plaats beland in de ranglijst. Ik hoop dat je nu de rust kunt vinden om aan jouw herstel te werken, zodat je alsnog kunt knallen op de toestelkampioenschappen aan het einde van het seizoen!
Romee heeft de laatste tijd wat problemen gehad met sprong. Veel geweigerde overslagen tijdens de trainingen zorgden toch wel voor een spanningsmomentje tijdens het eerste toestel. Toch heeft Romee er twee prima overslagen uit weten te persen. Ook op brug heb je een nette oefening met een supergoede kip laten zien. Je had zelfs vaart over! Hier gaan we snel op uitbreiden Romee, het zit in je. Helaas was de balk niet jouw grootste vriend van de dag, waardoor je hier wat punten hebt laten liggen. Je bent uiteindelijk 14e geworden.
Ondanks dat de scores van deze wedstrijd nauwelijks verschilden met die van de 1e plaatsingswedstrijd, was het dit keer moeilijk om in de verschillende top-10s te eindigen per toestel. Een teken voor ons dat wij hard aan de slag gaan om alle elementen naar een hoger niveau te tillen!
De uitslag van de junioren staat HIER


Helaas (nog) geen verslag van de pupillen1, daarom is het verslag ook nog niet ingestuurd naar de krant.

0 Comentarios